Een imker pur sang voorziet natuurlijk het nodige bloeiende gewas in de tuin. Waaronder in dit geval note- en kastanjelaars. En wordt het herfst, dan hebben die bomen zo iets van: opràpen maar, mensen.

Met volle schep, het blad er nog tussen, de geur van de klamme aarde haast bedwelmend: twee mandjes gevuld met herfstvruchten.

Het werd tijd dat we een beetje uit ons kot kwamen, sinds UK ons liet zien hoe rijk “the harvest” ginder was. Wel, hier ook!

Kastanjes d'Aimé

Kastanjes d’Aimé

Toch wel toevallig ergens een receptje gelezen voor notentaart zeker? En poffende kastanjes, om een purée van te maken, daar heeft Escoffier wel wat over. Liefhebbers notenkrakers en/of kastanje-pellers, gelieve zich vooral niet te onthouden!

noten en kastanjes

Noten en kastanjes d’Aimé

noten en kastanjes

Noten en kastanjes