Tags

Naarmate het buiten vroeger donker wordt, hoe groter de envie om in de richting van blekere of zelfs witte broden te denken. Uitdaging wordt binnenkort – op een zondag – een smakelijke, malse brioche. Maar daarover eerst nog wat studiewerk.

De laatste reeksen brood waren eerder donker, volkoren, remember zelfs de rogge, dus vanavond werd het een Borsa-bloem met de elegante naam “Claire” (zuivere tarwe) en witte spelt. En omdat er toch altijd ergens een fantasietje moet bij horen: verrijkt met havervlokken, afgewerkt met opgeklopt ei.

Eens gescheiden na de eerste rijs, kreeg eentje wat pompoenpitten (origine: Vrijdagmarkt) door het deeg, kwestie van het seizoen wat eer aan te doen. Het ander wat haver op de rug, om ze uit mekaar te kunnen houden šŸ™‚

Claire, wit spelt en haver

Recept

  • Maak een basisdeeg met Claire en witte spelt, van elk 250 gr (om twee broodjes te maken van elk 600 gr)
  • Gebruik 30 ml goede olijfolie (in plaats van boter of reuzel)
  • 13 gram zout
  • 150 gram havervlokken
  • Na de eerste rijs scheiden en 100 gr pompoenpitten verdelen over een helft (in kleine partjes)
  • Tweede rijs van minstens 60 minuten, in de bakvorm
  • 45 minuten afbakken op 200 graden
Claire

Claire 250 gr

En uiteindelijk werd het dit, voor in de broodpot!

Claire spelt

Claire splet

Claire splet