Een nieuwe volgster erbij op het blogje vandaag, en dat is altijd verwarmend nieuws. En niet van de minste dit keer, mijn getrouwe zielsvriendin Helma uit Hamont heeft de weg naar La Toille gevonden. In talloze mails hebben we door de jaren heen al heel veel lief en leed gedeeld.

Maar wat nog beter is: Helma blijkt zelf een fervente bakster te zijn die met smile en gezwindheid – door haar gezin duidelijk erg gewaardeerd – allerhande lekker gebak uit de oven tovert. Of soms ook uit de broodmachine, maar dat is begrijpelijk als je veel dingen tegelijk onder controle moet houden. Of lekkerbekken in huis hebt.

Ik las dat er appelflappen zijn, appeltaarten, Spretzels, biscuit roll met chocolade, of met vanille, rozijnenbrood…. En af en toe wordt de mosterd zelfs gehaald bij een niet te onderschatten BBC Masterclass.

Klinkt niet slecht, zo uit de verre uithoek van het wondermooie Limburg. Daar léren we nog van, let op mijn woorden.

Ik mocht niet van Helma, maar doe het lekker toch: fotootje van Helma’s reuze-rozijnenbrood, vandaag gebakken.

Helma's rozijnenbrood

Binnenkort recepten uitwisselen? Doén en beloofd?

Keep on baking, Helma !