Toeval of niet, maar uitgerekend vanavond post ik mijn 100ste berichtje op het blogje van La Toille Cirée (met twee ellen…). Heugelijk te noemen, want het was tot nu toe altijd fijn en vaak intensief bloggen – om van het bakken nog maar te zwijgen 🙂

Dat betekent dat er zowat 100 broodjes en/of ander gebak in en uit mijn keukenoventje geschoven werden. Allemaal met evenveel enthousiasme, begeestering, gedrevenheid, nieuwsgierigheid, spanning, uitdaging, ontdekking, soms wel eens met een portie overmoed zelfs, maar in hoofdzaak Met Liefde Gebakken. Als DAT niet mooi is voor de laatste dag van het jaar!

Aan alle trouwe volgers, vrienden, proevers, supporters, afnemers, toevallige blog-bezoekers en hij of zij die altijd wel vergeten wordt bij het samenstellen van een lijstje, wens ik een nieuw 2014 met alle voorgenoemde ingrediënten. Het lijkt me een prima recept om de neus in de richting van het komende jaar te zetten. In het bakkersatelier hier te plekke kan er zelfs zuiver op de geur afgegaan worden…

Bak het warm, op de juiste temperatuur, gist, rust en rijs met regelmaat en laat het vooral smaken.

Zelf hoop ik in 2014 de ingezette koers te kunnen aanhouden en de zéér belangrijke gebeurtenissen verder te mogen delen op dit blogje (waaronder in het voorbije 2013: de rijsmand, de KMix, de Chamottesteen, de Broodpot en de ontdekking van de Borsa, de biga, de poolish en de komst van Gerhard het zuurdesem. Om er maar een paar te noemen)

Aan allen een hartelijke, warme nieuwjaarswens

(neem zo’n 220 graden gemiddeld)

PS. De schoenmaker is meestal het slechtst geschoeid. Voor de nieuwjaaravond nog vlug een paar broodjes in de oven. Van Vroni een authentieke en vers  van Engeland meegebrachte “Waitrose Christmas Cheddar with caramelised onion” cadeau gekregen. Dààr hoort een vers broodje bij, geef toe.

Cheddar

En om helemaal in de juiste sfeer te geraken, een selfy van mijn super-leuke Limburgse nichtjes Jolien en Fleur

Jolien en Fleur