Tags

,

Weer wat lente gevoeld vandaag. Het was het stoere boerenpaard in de wei aan te zien trouwens, smaakvol mals grazend. De Schelde oevers zijn altijd een weldadige plek om te toeven, weze het voor het oog, weze het voor het peisvol gevoel, of zelfs voor de sportiviteit. Half Vlaanderen in de file van en naar de kust, in Aalst het carnavaleske vertier. Dus wandelen aan de Schelde in Zevergem, dat leek me een gezond en degelijk alternatief.

DSC_4702

DSC_4675

DSC_4679

En met de buitenlucht nog in de neus, een paar vormbroodjes in de oven. Deze ochtend te voet naar de markt in Ledeberg – neen, niet te vergelijken met de geanimeerde Franse marktjes in godvergeten dorpjes, maar toch, best wel heel aangenaam gekleurd. Honing meegebracht van Peter Potte uit het Ardense Graide, en noten van bij het geurig kraam van de Hollandse notenjongens. Eigenlijk best wel plezant, die zondagochtend markt van Ledeberg.

Inspiratie genoeg dus om de tanende broodvoorraad aan te vullen voor de komende werkweek (Zucht, dacht dat er een weekje verlof was?)

Spelt en volkoren, verse gist, klein beetje zuurdesem (een bakker zou moeten preciezer zijn in zijn gewichten…), malse boter, een flinke eetlepel kastanjehoning, een eitje (“uit vrije loop”, zei de man van het kraam) zout en water. Ik maak er eentje met zwarte rozijnen en noten (want er zat ook wat harde kaas in de boodschappentas) en het ander natuur. En kortere baktijd ook, zo’n 35 minuten, dan is het wat “malser”

Spelt volkoren

Spelt volkoren

En wat foto’s erbij voor de sfeer.

Spelt Volkoren

Spelt volkoren

Tip van de dag: neef Frederik is – in goede navolging – ook een blogje begonnen. Niet bepaald over food of wijn of gebak, maar evenzo over een passie. En daar kunnen we alleen maar solidair voor zijn. Kijkje nemen dus op de Targa-blog van Frederik!