Een eerder zakelijke mededeling dit keer, en ja, de titel is wat misleidend. We zitten nog maar vers in de grote vakantie dus van “terug naar school” zou nog hoegenaamd geen sprake mogen zijn. Hoewel, uw ondergetekende getrouwe blogger wil op alles voorbereid zijn en gaat zich tijdens de komende Charco-vrije periode wat bezinnen, wat relaxen, lui zijn, beetje proeven van het vrije leven, gewoon een reeks dingen die voor een keer kunnen maar vooral niet moeten. En om daar alvast de juiste toonaard aan te geven, heb ik me – hou u vast – ingeschreven in een heuse, echte, professionele bakkerscursus.

En van de eerste keer in “module C” natuurlijk – wat waarschijnlijk niet voor watjes bedoeld is. Met enige voorkennis en dito ervaring durf ik de uitdaging aan – tenzij hier vanuit de menigte bezwaar zou tegen komen of ik aangepord word voor “module A” met als onderwerp “Hoe bak ik een brood?”

Mooi en klassiek te starten op 1 september aanstaande, mijn boekentas netjes klaar, proper schortje en wat keukenhanddoeken mee en we zijn vertrokken. Met de fiets natuurlijk, aja, lekker gezellig met de fiets naar school, zo hoort dat. Elke maandag van 18h30 tot 22h00 (geen blogje meer op maandag dus 🙂 )

Kwestie van het trouwe volgerspubliek en de vaste afnemers wat voor te bereiden, dit is wat er op mijn modest programma staat:

In deze module maken we onder andere: melkbrood, pizzabrood, karnemelkbrood, boerkes, vijgen/notenbrood, aardappelbrood, boterkoeken, pompoenbrood, pitabroodjes, cointreautruffels, eenvoudige petit fours, hartige rouleaux, worstenbroodjes, kokostaart, frangipannetaart, appelgozetten, javanais, Berlijnse bollen, donuts, pain à la Grecque,

Het volledig programma (!) onder deze link

Bakken bij KISP

Kijk, het kon nu eenmaal niet anders en het moest er ééns van komen. Vond namelijk dat er te weinig nieuws in het gebak en onder de zon begon te zitten, de gekende deegbereidingen zijn te courant (en te gemakkelijk?) aan het worden, zelfs de routine dreigt om de hoek te komen piepen. Blogje moet boeiend en inventief blijven, toch? Om nog maar te zwijgen over de veeleisendheid en hoge tevredenheidsgraad van mijn chère et trendre clientèle…. Dààr nog bij wetende dat ook ons aller Helma uit Hamont binnenkort de professionele toer op gaat en op bakkersgebied zwaar gaat bijscholen, tja, er was geen ontkomen meer aan…

Dus: Terug naar School !