Tags

Super kort blogje voor deze avond, want naarmate de bakles uitloopt is de nacht korter, de daaropvolgende werkdag des te zwaarder. Hoewel, de moeite waard en doel bereikt, dus naar bakkersnormen wat mij betreft een heugelijke gebeurtenis. Bladerdeeg gemaakt, at last. De eenvoudige manier nog, met als eindresultaat de “boterkoek” naar Gents model.

Pur sang was de bedoeling, en ik heb me er zwaar op toegelegd, op dit deegje wat ik al zo lang eens wou maken (zelfs geen rozijnen erbij gedaan, sorry Frederik). Volledige concentratie kon gelukkig, want bakpartner en klasgenoot K. nam vakkundig en met grote vaardigheid het gedeelte “soezen” voor haar rekening. Branddeeg, ook wel mooi om te doen.

Dermate “getoerd” aan mijn bladerdeeg dat ik bijna vergat dat ik in de bakles zat. Beetje gebrek aan tijd voor het rijzen en bakken, hoewel, het op de valreep toch nog nét gehaald. En een plateau “vitrinewaardig” gebak mee naar huis.

Boterkoeken, soezen

Een rijke oogst aan zoet ochtendgebak, dat mag gezegd worden: iedereen die zich morgenvroeg tussen 09h00 en uiterlijk 10h00 weet te melden mag een aandeel komen ophalen! En ik ken alvast twee dames die het jammer gaan vinden dat ze morgen niét naar kantoor komen…

Boterkoeken, soezenBoterkoeken, soezen

Boterkoeken, soezenBoterkoeken, soezen

Receptjes voor later, het bladerdeeg wordt geheid een vaste waarde in het gamma. Alleen nog op zoek om de juiste “toerboter” te vinden.

  • PS1: Thx K., voor het netjes en zorgzaam vullen van mijn tas tijdens de laatste stress-momenten, terwijl ik de bakplaten stond te schuren.
  • PS2: Volgende keer als het mogelijk zou zijn een iets minder hevig vuurtje onder de pan met de banketbakkersroom, please 🙂