Tags

Voor de liefdevolle reacties op het suikerbrood en de aanverwante Valentijnwensen, oprechte dank aan mijn dierbare volgers. Allen ter kerke – voor zij die het nodig achtten – en verder rustig ontbijten, lunchen, tea-time, coffee break, aperitiefmoment en candle light souper voor de tête-à-têtes. Van een dag als een ander een dag als geen ander maken, dat is de kunst.

Het suikerbrood is zéér geslaagd, ben er zelfs een beetje fier op. Met liefde gebakken, merkbaar en proefbaar. Al helemaal verdwenen overigens, gul uitgedeeld op diverse locaties. Bij een stukje blauw geaderde kaas als dessert of met wat boter er op bij een zondags ontbijt, het komt altijd wel ergens van pas. Komt overigens op de vaste “favourits” van LTC, zeker weten.

En gezien er 4 eierdooiers aan deze broodjes te pas kwamen (3 in het deeg, 1 om te doreren) waren er evenredig eiwitten over. En wat kan je daar beter mee doen op een hoogdag als deze dan zoete, vederlichte schuimpjes bakken? Een zaterdagse ochtend niét op kantoor, maar geduldig wakend aan de oven om de meringues traag te zien stollen, drogen, krokant te maken. En zo had ik meteen een eenvoudig kadootje voor al mijn Valentijn-vriendinnen 🙂 Niet alleen dag van De Liefde, neen, ook van de vriendschap.

 • Recept
 • 150 gr eiwit
 • 150 gr fijne lichtbruine rietsuiker
 • 50 gr bloemsuiker
 • 1 EL aardappelbloem

Werkwijze

 • Doe de eiwitten in de kom van de robot, voorzien van de klopper
 • Klop ze blank en vast op hoge snelheid
 • Voeg al kloppend lepel per lepel de suiker toe, telkens met een tussenpauze van enkele minuten
 • Doe hetzelfde met de bloemsuiker
 • Tenslotte de eetlepel aardappelmeel
 • Het schuim moet dermate vast zijn, dat je het bijna kan snijden
 • Vul een spuitzak – voorzien van een gekartelde mond (13) – met het schuim
 • Spuit wolkjes, rondjes, lange vormen… op een bakplaat bekleed met bakpapier
 • Bak gedurende minstens 75 minuten in een warmelucht oven van 110 graden (zet de ovendeur af en toe op een kier om het vocht te laten ontsnappen
 • Laat volledig afkoelen op de bakplaat

SchuimpjesSchuimpjesSchuimpjesSchuimpjes

Verpak in plastic zakjes en doe kado