Tags

,

Allez vooruit, we zijn terug vertrokken. De eerste avond van “Bakken Winter” zit er op – want zo heet dit deel van de bak-cyclus. Uitgerekend nu het verlangen naar de tintelende lente alleen maar groter en intenser wordt, naar een lessenreeks “Winter” gaan – het moet je maar invallen. Nieuwe deelnemers in de groep, maar toch heel wat bekende gezichten, waardoor zonder schroom mag gesproken worden van een vreugdevol wederzien. Thanks collega’s !

Al drie lessen gemist, dat wel, dus het wordt bijbenen. Er was al olijvenbrood, en rabarbertaartjes, en zo nog wel wat zaken die ik straks in mijn bed ga lezen in de voorlopig nog onbevlekte en ongekreukte nieuwe syllabus. Twee deelnemende mannen en 12 dames, zal er moeten geëmancipeerd worden, ja?

De kaastaart is trouwens van de hand van S. – een naar mijn bescheiden mening volwaardig equivalent van K. (grinnik) – met wie ik een tandem vorm en die er zo te horen al Zomer en Herfst opzitten heeft. Slagvaardige mankracht, dàt hebben we nodig.

Leuke en vrij makkelijke taart overigens, met Philadelphia, platte kaas en eieren. Krokante sepculoosbodem en afgewerkt met limoenzeste. We blijven in de sfeer. Zeker te herdoen en recept volgt asap.

Kaastaart speculoosKaastaart speculoosKaastaart speculoos

De Manaïche is een bijzonder sjiek woord voor kleinere ovenbroodjes, op z’n Italiaans afgewerkt, dus meteen en eveneens in de juiste toonaard. Deeg is witboerenbrood: tarwe, lauw water en haast evenveel gist als zout (2%). Technieken van bolletjes draaien en uitrollen ging er vlot door, want reeds gezien in Herfst.

Manaïche MozzarellaManaïche MozzarellaManaïche Mozzarella

De ananastartaar met rode pepertjes en munt kwam met zelfgemaakt chocoladeijs – een zware KISP-ijsmachine zorgde voor de nodige ronkende belangstelling – en werd ter plaatse opgelepeld. Daar gaan mijn goede voornemens om er een paar kilootjes af te krijgen.

Voor de volgers die er op zaten te wachten: maandagavond terug bakavond, blogavond en dinsdagmorgen hier en daar waarschijnlijk wel een nieuwsgierig, licht verlangend sms-je of zelfs telefoontje te verwachten.

’t Was plezant, ben wreed content van mijn vernieuwde participatie….