Tags

Op deze manier is het natuurlijk wel super makkelijk om blogjes in mekaar te steken. Gekregen gebak, en nog niet van het minste: om het zacht uit te drukken Sjaaks’ tot buiten de landsgrenzen beroemde en tegelijkertijd grenzeloos lekkere appelrondo’s, aan huis geleverd dan nog wel – helemaal uit Alphen-aan-de-Rijn.

Appelrondo'sAppelrondo'sAppelrondo'sAppelrondo's

Daarbij kwamen nog gul drie kilo authentiek volkorenmeel van huisleverancier “Molen De Eendracht” gemalen van echt Hollands graan. Om erg blij mee te zijn, en tegelijkertijd een niet mis te verstane por om eindelijk weer wat aan het bakken te gaan. Wat ik bij deze plechtig beloof om zeer zeker te gaan doen – hoewel ik me de rust- en caloriearme periode wat langer ingepland had.

De EendrachtDe Eendracht

De rondo’s hebben een zeer geslaagd en mooi krokant zanddeeg, gevuld met amandelspijs en afgewerkt met kleine stukjes appel, rozijnen en krenten. Liefhebbers weten natuurlijk dat het recept in november vorig jaar op dit blogje stond te pronken, maar het deeg kan je ook voor andere taartvormen gebruiken:

  • 500 gr boter
  • 250 gr witte Basterd
  • 250 gr witte Kristalsuiker
  • 8 gr zout
  • 700 gr patentbloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 50 gr heelei

En voor diegenen die deze geurige kleinoden persoonlijk willen uitproberen: er zijn er nog een vijftal in huis (de andere vijf hebben de avond niet gehaald…) klaar om gedegusteerd te worden – op uitdrukkelijk verzoek van Sjaak himself trouwens enerzijds, en anderzijds om mijn noeste inspanningen om een aantal kilootjes body mass kwijt te geraken, niet in één keer teniet te doen.

Een heel aangename ontmoeting, véél, inspirerend en geanimeerd gepraat over meel en bloem en bakvormen en ovens en graan en recepten…. Allemaal samen letterlijk en figuurlijk voer genoeg om binnenkort weer eens aan de eigen, huiselijke oven te gaan staan…

BakkersmeetingBakkersmeeting