Tags

, ,

Niet al te veel vertellementen vandaag, als afsluiting van de naar mijn bescheiden mening véél te lange winter, of tenminste de overstap naar het nieuwe uur van de lange dagen. Daar hebben we een uurtje minder slaap voor over, toch?

Het heeft met het bakkerseizoen (bestaat dat??) op deze planeet bar weinig tot niets te maken, want er wordt op meerdere fronten een en ander uit de ovens gehaald. Bakkersvriend en trouwe volger van dit blog van het eerste uur Sjaak uit Nederland, stuurde deze verleidelijke foto van een broodje uit eigen gewin, en dat mag op dit forum écht niet ontbreken. “Kamut” kom ik wel eens tegen in bakkersafdeling van de biowinkel, en zelfs hier bij LTC werd het ooit ingezet, ook al is dat vrij lang geleden (Kamutbrood) En op Tinternet vond ik dit terzake wel interessant (Kamut)

Kamutbrood

Kamutbrood Sjaak

Zelf deed ik gisteravond met heel wat labeur koekenbroden, naar het recept van vorige week, twee japen die er bijzonder veel zin in hadden: de beestjes hadden elk een netto gewicht van om en bij de 1300 gr toen ze uit de oven kwamen – gestart van het klassieke basisrecept. En lieten zich deze ochtend bevallig in een streepje zon welwillend op de gevoelige plaat vastleggen.

Op dit eigenste moment staan 2 roggebroodjes en 2 prairie’s broederlijk naast mekaar bijzonder mooi te wezen in tweede rijs, zodat voor de laatste keer in deze wintertijd de oven met veel plezier opgestart wordt.

Een smakelijke overstap naar de nieuwe zomer gewenst 🙂