Tags

, , ,

De voorbije dagen en avonden werd er met het nodige enthousiasme gebakken, men zou zelfs kunnen zeggen dat het een aard was. Hoewel er nog een aantal recepten klaar liggen om op het blogje te lanceren, vandaag wegens tijdsgebrek enkel een foto-overzicht.

Er was namelijk een bijzonder geslaagde en immer geliefde, geurige, hartig doorsmakende Focaccia, maar ook een Steenuil met havervlokken wat er bijzonder veel zin in had, om nog maar de zwijgen van de klassiekers, zeggen en schrijven twee blokbroodjes van witte Camp Rémy en een vleugje honing – gebakken in de blauwstalen bakvormen – schouder aan schouder vergezeld door twee kleine Oud Westvlaamse ronde broodjes, zomaar recht op de chamottesteen. En voor het zondagse ontbijt een nieuwe receptje suikerbrood uitgeprobeerd, hemeltergend lekker, al maak ik er binnenkort voor de finesse een Fryske Sûkerbôlle van, met gembersiroop en kaneel, kwestie van de verrassing er in te houden.

Ware het niet dat er op dit ogenblik twee Mueslibroden met Aagse pruimpjes liggen te popelen om de oven in te mogen, ik vertelde nog veel méér 🙂