Mijn goede vriend Jan (ook wel Gaston Hemeleers genaamd) heeft blijkbaar toch ook wel een heel klein beetje de smaak van dit blogje te pakken. Want zie ik daar niet alleen een regelmatig bezoek aan de gepubliceerde updates, doch zelfs ook een paar foto’s in mijn WhatsApp binnenkomen van lokale bakkersresultaten die er in de Aziatische vitrines liggen?

Wel handig, die broodkastjes, zo lijkt me op het eerste zicht. Clean en netjes, nogal wat anders dan onze Aveve-broodzakken. Zou ik ook wel willen, om mijn broodjes in te etaleren en de voorbijganger of –ster te lokken.

Singapore bread

 

Singapore bread

De Singaporese Gaston in kwestie is een ware fijnproever te noemen, en nog niet van de minsten. Culinaire tempels worldwide hebben voor hem geen geheimen en hij is er vaste gast aan huis. Fijne wijnen, exquise kazen, complexe en vakkundig niet na te bootsen desserts, Champagnes van een onbetaalbaar elitair huis in Reims, profiterolles gevuld met zweverig zoet, zeldzame diersoorten, marinades waarvan alleen grote meesters het geheim kennen, niets is de man vreemd. Op hagelwitte damast opgediend en met de zilveren couverts uiteraard, minder kan écht niet.

De doorgestuurde foto’s als primeur op dit blogje. Zien er een beetje geheimzinnig uit, die “rolls”, maar dat hoort natuurlijk zo. Exotisch ook, eigen aan het liederlijke Verre Oosten. Die gasten gaan nu eenmaal niet voor zo’n simpel Vlaams Boerenbrood, neen, ze maaien me op het gebied van creativiteit ruim het gras voor de voeten. En als ik de benamingen lees, is er op dit simpel blogje nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Spicy Chicken

Recepten zijn er helaas niet bij. Ik popel van ongeduld om ze te ontvangen, kwestie van de experimenten in de La Toille-oven mondiaal uit te breiden. Dàt zou nog eens volk trekken!