Tags

Mag al eens een beetje gezond en vezelrijk zijn, dus daarom gingen er “complèkes” in de oven. Mooie samenstelling van volkoren, bise en een heel klein beetje rogge, op dat gebied is het alvast redelijk compleet. De tarwe-rogge broodjes van eergisteren waren dermate geslaagd dat er ook dit keer wat basterdsuiker en een schepje cacao in mocht.

En daar dan het traditionele blauwe staal bij om in te bakken, keuze uit rond of rechthoekig, completer kan het nu écht niet zijn.

Complèkes

Recept

  • 50 gr rogge
  • 200 gr Bise
  • 200 gr volkoren
  • 100 gr gemengde zaden
  • 22 gr verse gist (voorbereid)
  • 12 gr zeezout
  • 50 gr Ghee
  • 1 kleine EL cacaopoeder
  • 1 kleine EL basterdsuiker
  • 300 ml volle melk

Het wordt al een beetje een vaste avondlijke routine: keuken voorbereiden, alle ingrediënten netjes afwegen, rijskamer op temperatuur brengen, bij de robot blijven terwijl hij kneedt (zodat hij weer niet van het aanrecht toddert), rusten, rijzen, bakvormen invetten, ontluchten, plooien, rusten, rijzen en bakken.

Complèkes

Vlak voor de 2de rijs

En door het vele gebruik: het blauw staal voelt zijdezacht-vettig aan, het linnen van de rijsmand krijgt een elegante Engelse patine, het riet ervan een donkere tint…

Complèkes